E-P:n Suolahuone

Sivu käsittelee E-P:n Suolahuonetta, joka sijaitsee Seinäjoen ydinkeskustassa. Suolahuonehoito antaa esim. astmaan tai keuhkosairauksiin helpostusta.

E-P:n Suolahuone


E-P:n Suolahuone tarjoaa suolahuonehoitoa ja kuumakivihierontaa!

SUOLAHUONEHOITO

*Suolahuonehoitojen taustaa*
Suolahuonehoito on luonnonmukainen hoitomuoto, jota käytetään erityisesti hengitystie- ja iho-ongelmien hoidossa. Hoitomuodolla on pitkä historia. Jo keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa potilaat hengittivät suolakiviä hakkaamalla tuotettua suolapölyä.

Myöhemmin huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveempiä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia kuten muulla väestöllä. Euroopassa on tällä hetkellä arviolta yli 600 suolahuonehoitoa antavaa toimipaikkaa. Joissakin maissa suolahuonehoito on otettu osaksi yhteiskunnan tukemaa terveydenhoitoa.

Suomessa on tutkittu vuosina 2003-2007 suolahuoneen vaikutuksia astman ja atooppisen ihottuman hoidossa. Tutkimuksen hallinnoinnista vastasi Allergia- ja Astmaliiton tutkimusyksikkö ja mukana olivat myös mm. Etelä-Karjalan keskussairaala sekä HUS:n Iho- ja Allergiasairaala. Rahoittajina toimivat RAY sekä Kela. Suolahuonehoito todettiin astmaatikoille hyväksi tukihoidoksi lääkehoidon rinnalla. Myös atooppisen ihottuman hoidossa saatiin myönteisiä kokemuksia.

Suomessa avattiin ensimmäiset suolahuoneet vuonna 2003.
E-P:n Suolahuone aloitti toimintansa elokuussa 2006.
Vuonna 2014 E-P:n Suolahuoneen yrittäjä vaihtui, mutta toiminta jatkuu entisellään!

*Hoito E-P:n Suolahuoneella*
Suolahuonehoito annetaan nimensä mukaan suolalla vuoratussa huoneessa. Seinäpinnoissa, katossa ja lattiassa oleva huokoinen vuorisuolakerros aiheuttaa huoneilmaan voimakkaan negatiivisen ionisaation, joka helpottaa omalta osaltaan hengitystä. Suolakerros tekee huoneesta myös steriilin ja lähes allergeenivapaan ympäristön.

Hoidon aikana suolageneraattori puhaltaa ilmaan hyvin hienojakoista suolapölyä. Pienet suolahiukkaset (1-5 mikrometriä) kulkeutuvat tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin ja myös ihohuokosiin.

E-P:n Suolahuone on 16 kuutiometrin kokoinen huone ja mitoitettu 1-5 hengelle. Ilmatilaa reilusti ja myös ilman suolapitoisuus on vaatimusten mukainen. Mittaustulokset ovat nähtävillä huoneella. Huone on suomalaisvalmisteinen Polar-suolahuone. Valmistajan sivuilla voit katsoa videon suolahuoneesta ja suolahuonehoidosta.

Suolahuoneeseen voi tulla omilla normaaleilla vaatteilla tai pukea ylleen suojakaavun. Sukkien päällä käytetään suojatossuja. Huoneessa voi olla myös paljain varpain, upottaa jalat suolaan ja nauttia suolakiteiden hierovasta vaikutuksesta. Hiukset voi halutessaan suojata myssyllä.

Iho-oireiset ovat huoneessa hoidettavat ihoalueet paljaana ja käyttävät esim. uima-asua. Miehet ja naiset ovat tällöin erikseen ja iho-oireinen voi saada huoneen myös täysin omaan käyttöönsä.

Ilman lämpötila on 20-24 astetta ja ilma on kuivaa. Rauhallinen musiikki soi huoneessa ja halutessaan voi lueskella tai vain sulkea silmät ja rentoutua. Suolahuonehoito kestää 40 min / kerta. Vaikeissa tapauksissa ensimmäiset hoidot kestävät 5 - 10 min. Pienillä lapsilla hoidot kestävät 5-30 min.

Paras hoitotulos suolahuonehoidoissa saavutetaan sarjahoidolla 5-25 kerran hoitojaksoissa. Yleisimpiä ovat 10 kerran kuurit. Hoidot otetaan mahdollisimman tiheästi: noin 3 kertaa viikossa. Mikäli hoitokertojen välillä on usean päivän tauko, voimistuvat tulehdusaiheet uudelleen. Hoitokuureja voi ottaa 2-3 vuodessa.

Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua. Suolahuonehoidossa käyvät hakevat apua useimmiten astma- ja allergiaoireisiin, joten toivomme, että suolahuonehoitoon tulevat eivät käytä hajusteita.

*Kenelle?*
Suolahuonehoito sopii kaikenikäisille ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa hengityselinsairauksissa ja ihottumissa. Suolahuonehoitoja voidaan käyttää myös stressiin ja unettomuuteen, sillä hoidolla on rentouttava vaikutus. Monet kokevat unen saannin helpottuvan ja unen syvenevän.

Suolahiukkaset tuhoavat tulehduksia aiheuttavia bakteereja hengitysteissä. Suola myös irrottaa limaa tehokkaasti, ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja helpottaa siten hengitystä.

Iho-oireisille, kuten atoopikoille, suolahiukkaset tuovat helpotusta sitomalla iholle kosteutta ympäröivästä ilmasta. Suolalla on desinfioiva, tulehduksia rauhoittava vaikutus myös iholla. Tulehdusten rauhoittuessa kutina vähenee.

Suolahuonehoitoa voidaan käyttää mm. seuraavien sairauksien hoidossa:

- astma
- nuha, yskä
- poskiontelotulehdus
- krooninen hengitysteiden sairaus
- allergiaoireet (mm siitepöly-, eläinallergiat)
- homealtistusoireet
- korvatulehdukset
- akne
- atooppinen iho
- psoriasis
- ihottumat ja ihon märkäinfektiot


    Medical & Health, Massage Service

   0409605044

      Facebook page

      Kalevankatu 9 B, Seinäjoki, Finland

Leave a comment
"Find your fav relax venue... in one click"